Je browser werkt mogelijk niet correct met deze website.

We raden aan om gebruik te maken van Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera of Microsoft Edge

Kwinkelroute als uitstalraam voor handelaars

Op vrijdag 20 april organiseerde Unizo Kalmthout een eerste keer de Kwinkelroute. Groepjes geïnteresseerden bezochten doorheen de avond vijf uiteenlopende handelaars in Kalmthout. Tijdens een bezoek van zo’n twintig minuten maakten ze kennis met onbekende en meer bekende zaken. De actie maakt deel uit van het concept ‘Kwinkelen’, waarmee Unizo Kalmthout het lokale aanbod wil promoten. We polsten bij enkele deelnemende handelaars wat ze vonden van de eerste Kwinkelroute? 

Annemie Meeusen van tearoom De Raaf vond het een leuke ervaring: “Het is een fijn initiatief van Unizo Kalmthout. Op deze manier steunen ze de kleinere handelaars. Zelf sta ik achter het principe ‘Denk groot, koop lokaal’. En dat moedigen we met deze routes ook aan. De deelnemers waren erg enthousiast over het bezoek. We toonden hen dat we meer te bieden hebben dan een ijsje of een pannenkoek.  

Lotte Veraart van Apotheek Franck: “Ik nam de apotheek in 2013 over en vond dit initiatief een unieke kans om de deelnemers kennis te laten maken met de apotheek. Het is een tof idee om de mensen op een ongedwongen manier om de handelaars beter te leren kennen. Wij gaven een rondleiding achter de schermen. We legden ook uit aan welke regels de bereidingen in de apotheek moeten voldoen. De deelnemers waren heel enthousiast en vonden het allemaal zeer interessant. Ik zou volgende keer zeker opnieuw deelnemen.” 

Le Vin du Bâché in Heide vormde ook een stop op de route. Filip De Wit leidde de deelnemers rond in zijn wijnkelder. Filip: “Voor ons was het een kans om wat meer bekendheid te krijgen. De groepen die passeerden waren enthousiast. En ik ook. Want door de Kwinkelroute kon ik ons verhaal over biologische en biodynamische wijn aan meer mensen vertellen. Een volgende route mag hier zeker opnieuw passeren.” 

Sofie De Backer is interieurarchitect en stelde haar bedrijf Decospot voor. Sofie: “We zijn nog niet lang bezig en ik vond de formule leuk om Kalmthoutenaren die ons nog niet kenden met ons te laten kennismaken. En dat mag je letterlijk nemen, want de deelnemers kwamen ons kantoor en onze woning bezoeken. Daar ontdekten ze alles voor een tof en origineel interieur. Ons huis is een levensechte showroom. Dat konden de bezoekers zeker smaken. Voor herhaling vatbaar!” 

Heide Travel zette ook de deuren van hun kantoren open. Isabel Geerts: “We ondersteunen graag mee alle initiatieven van Unizo. Die zijn zeker welkom. Tijdens de Kwinkelroute informeerden we de bezoekers vooral over wie we zijn en wat we doen. Met natuurlijk een hapje en een drankje. De mensen waren positief en geïnteresseerd. Dat motiveert om volgende keer weer mee te doen.” 

Unizo Kalmthout blikt tevreden terug op de eerste Kwinkelroute. In het najaar volgt een tweede editie. De exacte datum daarvan vind je ruim op tijd in de tweewekelijkse nieuwsbrief.

Partners

Created by 2BuildIT, powered by ZOEKIZ®